Patisszon kaprosan recept
A Patisszon kaprosan hozzávalói:1 kg apró zsenge patisszon
1 csokor kapor
4 dl borecet
4 evőkanál cukor
1 evőkanál só
üvegenként késhegynyi tartósítószer
A Patisszon kaprosan elkészítési módja:
A patisszonokat megtisztítjuk és üvegekbe rakjuk.A borecetet ugyanannyi vízzel hígítjuk cukorral sóval ízesítjük és hozzáadjuk az apróra vágott kaprot.Felforraljuk és azon nyomban az üvegekben lévő patisszonra öntjük.Tetejére késhegynyi tartósítószert teszünk lezárjuk és száraz dunsztba tesszük.kb 1 hónap múlva fogyasztható.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. okt. 15. 08:45
A patisszon kaprosan elkészítési módja és hozzávalói.