Kovászos savanyú káposzta recept
A Kovászos savanyú káposzta hozzávalói:2 nagy fej káposzta
2 evőkanál só
1 szelet száraz kenyér
1 csokor kapor
3-4 babérlevél
1-2 hegyes erős paprika
pár szem bors
A Kovászos savanyú káposzta elkészítési módja:
A káposzta külső leveleit leszedjük majd hajszál vékonyra szeleteljük.Sóval meghintve 1-2 óráig állni hagyjuk.A sóból kinyomkodva egy ötliteres üvegbe rakjuk .Közé tesszük a babérlevelet,borsot és a paprikát is.Tetejére rakjuk a kaprot és a szelet kenyeret.Az üveget feltöltjük langyos vízzel.Lefedve napos helyen 3-4 napig érleljük.Ha elég savanyú a levét leöntjük de leszűrve visszaöntjük rá.Felhasználásig hűvös helyen tároljuk.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. okt. 3. 18:03
A kovászos savanyú káposzta elkészítési módja és hozzávalói.