Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Kovászos savanyú káposzta recept

Kovászos savanyú káposzta recept

A Kovászos savanyú káposzta hozzávalói:
2 nagy fej káposzta
2 evőkanál só
1 szelet száraz kenyér
1 csokor kapor
3-4 babérlevél
1-2 hegyes erős paprika
pár szem bors


A Kovászos savanyú káposzta elkészítési módja:
A káposzta külső leveleit leszedjük majd hajszál vékonyra szeleteljük.Sóval meghintve 1-2 óráig állni hagyjuk.A sóból kinyomkodva egy ötliteres üvegbe rakjuk .Közé tesszük a babérlevelet,borsot és a paprikát is.Tetejére rakjuk a kaprot és a szelet kenyeret.Az üveget feltöltjük langyos vízzel.Lefedve napos helyen 3-4 napig érleljük.Ha elég savanyú a levét leöntjük de leszűrve visszaöntjük rá.Felhasználásig hűvös helyen tároljuk.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A kovászos savanyú káposzta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook