Főoldal » Receptek » Savanyúságok receptjei » Gomba savanyúság recept

Gomba savanyúság recept

A Gomba savanyúság hozzávalói:
1 kg gomba
50 dkg vöröshagyma
2-3 dl ecet

bors
babérlevél
víz
szalicil
cukor


A Gomba savanyúság elkészítési módja:
A gombát megpucoljuk, megmossuk,ha nagy akkor apróra vagdossuk, egy nagyobb fazékba vizet forralunk, és pár percig bele dobjuk a forró vízbe (blazsirozzuk) és leszürjük. A hagymát karikára vágjuk kissé lesózzuk, de nem csavarjuk ki, rádobjuk a gombát borsot,összekeverjük. Készitünk egy kellemes ecetes levet, só, cukor, és szalicil, felovadásig keverjük. A gombás hagymát egy üvegbe tesszük, ráöntjük a levet, és közbe egy egy babérlevelet beledugdosunk Lecsavarozzuk az üveget és vagy hűtőbe vagy polcra helyezzük.

Eredetileg ez legjobb erdei rizikegombábol, késziteni. De nagyon megfelel bármilyen gombából is.

Télen is készithetünk egy-egy kisebb üveggel gyors fogyasztásra is.


Kategória: Savanyúságok receptjei


A gomba savanyúság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook