Gomba savanyúság recept
A Gomba savanyúság hozzávalói:1 kg gomba
50 dkg vöröshagyma
2-3 dl ecet
só
bors
babérlevél
víz
szalicil
cukor
A Gomba savanyúság elkészítési módja:
A gombát megpucoljuk, megmossuk,ha nagy akkor apróra vagdossuk, egy nagyobb fazékba vizet forralunk, és pár percig bele dobjuk a forró vízbe (blazsirozzuk) és leszürjük. A hagymát karikára vágjuk kissé lesózzuk, de nem csavarjuk ki, rádobjuk a gombát borsot,összekeverjük. Készitünk egy kellemes ecetes levet, só, cukor, és szalicil, felovadásig keverjük. A gombás hagymát egy üvegbe tesszük, ráöntjük a levet, és közbe egy egy babérlevelet beledugdosunk Lecsavarozzuk az üveget és vagy hűtőbe vagy polcra helyezzük.
Eredetileg ez legjobb erdei rizikegombábol, késziteni. De nagyon megfelel bármilyen gombából is.
Télen is készithetünk egy-egy kisebb üveggel gyors fogyasztásra is.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: gevi1931, 2011. szept. 2. 15:41
A gomba savanyúság elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.