Öszvégi savanyuság MURATURA recept
Az Öszvégi savanyuság MURATURA hozzávalói:Uborka,zöld paradicsom
murok vagyis sárgarépa
zsenge fözö és sütötök
még éretlen csöves kukorica
káposzta,zellerlevél,csombor,kapor,foghagyma
zöldpaszuly,babérlevél,kápia,csipöspaprika
SO ,torma,piroskáposzta vagy egy-két cékla,
karfiol
Az Öszvégi savanyuság MURATURA elkészítési módja:
A menyiséget azért nem irtam le mert mindenkinek amiböl mennyi van annyit tesz az üvegbe,,, A fent leirt zöldségeket megmosva bele rakjuk az üvegbe ami 5-15 literes lehet ,,váltakozva rakjuk a zöldséget és miután az üveget megtöltötted bele teszel annyi sot ahány lieres az üveged.. azután feltöltöd hideg vizzel..nem kötöd le csak egy pár nap mulva,de legalább 2szer a levét letöltöd és vissza töltöd megint a zöldségekre..én még szoktam bele tenni egy pár almát és körtét is..
Nagyon finom savanyuság,mindenhez kitünö,nem kell bele tartosito szer semmi..azt eszel meg belöle ami éppen neked tetszik..
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: G.Maresz, 2011. aug. 24. 21:34
Az Öszvégi savanyuság muratura elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.