Bodzavirág szirup recept
A Bodzavirág szirup hozzávalói:5o drb bodza virág
17 dkg citrom so
2 drb citrom
6 liter viz
2 kávéskanál salicil
cukor
A Bodzavirág szirup elkészítési módja:
A bodza virágot a vizbe rakjuk a citrom soval és a karikára vágott citrommal és 24 orán át érleljük,utánna leszürjük és minden liter léhez 1 kg cukrot adunk hidegen addig kevergessük mig a cukor elolvad és avégén bele keverjük a 2 kávés kanál szalicilt...csavaros üvegekbe tegyük és ásvány vizzel vegyitve vagy szodavizzel fogyasztjuk KITÜNÖ..
Mielött le szüröd a citrom karikákat csavard ki bele a vizbe és ugy szürd le
Kategória: Italok, koktélok receptjei
A receptet beküldte: G.Maresz, 2011. jún. 16. 21:49
A bodzavirág szirup elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.