Svájci kukoricafőzelék recept
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
Zsírszegény
A Svájci kukoricafőzelék hozzávalói:
- 2 sárgarépa
- 1 kk. vaj
- 2 kg paradicsom
- 2 ek. liszt
- 1 poház tejszín
- 1 konzerv kukorica
- kis só
- csipet cukor
A Svájci kukoricafőzelék elkészítési módja:
A megtisztított répát vajon, fedő alatt megpároljuk. A paradicsomot meghámozzuk és felkockázzuk, majd hozzáadjuk a répához. Megszórjuk liszttel és beleöntjük a tejszínt. Hozzáadjuk a kukoricát, megsózzik, megcukrozzuk. Majd az eglszet felfőzzük.
Szerintem finom lehet joghurttal is, meg egészségesebb is. (Más, kissé savanykás ízt ad neki, majd kipróbálom magam is.)
Kategória: Vegetáriánus ételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2006. okt. 29. 09:29
A svájci kukoricafőzelék elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.