Thai sülttészta recept
150 perc
A Thai sülttészta hozzávalói:
- fejenként 2 vöröshagyma
- fejenként 2 répa
- fejenként 2 burgonya
- fejenként 1 tojás
- 500g tészta(spagetti, de lehet teljes kiőrlésű, tönköly, stb.,
- fejenként 150g hús(lehet sertés, csirke, marha, csak a marhát előtte puhára kell főzni)
- chilipor
- szójaszósz(nálunk elmegy vagy negyed üveg, de ha sötét sikerül vásárolni, akkor kevesebb, használatakor csak a színre figyeljünk)
- olaj a sütéshez
(- wok)
A Thai sülttészta elkészítési módja:
Hagymát ngy darabokra karikázzuk. Krumplit megfőzzük hajában és felkockázzuk, közepes nagyságúakra. A régát nagyon picire, gyufaszálhoz hasonlatosra daraboljuk. Minden zöldséget külön-külön megsütjük a wokban olajon, meg chilizzük és tovább sütjük. Végül hozzáadunk szójaszószt és még párolódni hagyjuk. A hússal is hasonlóan járunk el, mint a zöldségekkel. A tésztát kifőzzük és a wokban azt is, olajon, chili és szójaszósz hozzáadásával meg sütjük. Félre tesszük. A kissé hűlni hagyott wokba beleütjük a tojásokat és gyorsan rádobjuk az elősőleg elkészített tésztát, majd az egészet gyorsan összeforgatjuk. Végül a tésztáshoz hozzá a zöldséget, kicsit még össze sütjük az egészet és tálalható.
-A chiliporral óvatosan, de aki kedveli az erőset, annak ,,mindent bele".
-Sok idő az elkészítés, de legtöbbet a zöldségek pucolása, felaprítása veszi ki, főleg a répáé.
-Figyeljünk oda arra, hogy a zöldségek más és más ideig pirulnak, párolódnak.
-Hagymát kicsit kell sütni, tehát ne fogyjadjon meg, jobb ropogósan.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2006. okt. 28. 09:03
A thai sülttészta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.