Rántott burgonya (ahogy én szeretem) recept
30 perc
A Rántott burgonya (ahogy én szeretem) hozzávalói:
fejenként kb. 3-4 szem szép, nem szétfővő fajta burgonya
liszt
tojás
zsemlemorzsa
a sütéshez olaj
A Rántott burgonya (ahogy én szeretem) elkészítési módja:
A krumplikat megpucolom, megmosom, és ha nagy adag húslevest főzök, akkor annak a levében főzöm meg a krumplikat egészben, ha pedig épp nincs húsleves az étlapon, akkor húsleveskockából csinálok üres levest, és abban főzöm meg (így nem kell külön fűszerezni, és nagyon finom íze lesz a krumplinak). Ha megfőtt, lecsepegtetem szűrőben, és kihűtöm (nem kell teljesen hidegre, csak kézzel meg lehessen fogni). Hosszában kettévágom, és mint a husit szoktam- liszt, tojás, zsemlemorzsa- kipanírozom. Bő olajban aranybarnára sütöm. (van, hogy sörtésztába, vagy párizsibundába panírozom! Így kevésbé pepecselős)
Nagyon finom köret, és biztosan gyorsan a gyerekek kedvencévé válik! :)
Jó étvágyat!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: c1e9612cd3, 2009. márc. 22. 20:34
A rántott burgonya (ahogy én szeretem) elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.