Tejszínes-tepsis krumpli recept


1 kg burgonya
1 nagy doboz főzőtejszín
1 nagy szál póréhagyma
só
fehérbors
A Tejszínes-tepsis krumpli elkészítési módja:
A krumplit megpucolom, megmosom, és közepesen vastag karikákra szelem. A póréval ugyanígy járok el, és összeöntöm a krumplival. Sózom, borsozom, és jól összeforgatom, hogy a fűszerek és a póré is egyenletesen oszoljon el a krumplival. Hozzáöntöm a tejszínt, és azzal is jól összekeverem. Az egész műveletet célszerű már eleve a sütéshez használt tepsiben csinálni. Ha jól eloszlattam a tejszínt is a krumplin, akkor alufóliával lefedem, és sütőben összesütöm. Az alufóliát leveszem róla, ha a krumpli már megpuhult a tejszínben, és kicsit megpirítom a tetejét.
Sült húsoknak nagyon finom, és akár ünnepi körete is lehet ez a tejszínben párolódott krumpli étel.
Jó étvágyat!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: c1e9612cd3, 2009. márc. 4. 21:21
A tejszínes-tepsis krumpli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.