Burgonyapüré(apósom módra) recept
30 perc
A Burgonyapüré(apósom módra) hozzávalói:
Burgonya
tej
tejföl
vaj
só
A Burgonyapüré(apósom módra) elkészítési módja:
A krumplit meghámozom,hosszúra vágom,megmosom,sós vízbe felteszem főni.Ha puha leszűröm,teszek rá tejet,tejfölt,vajat ízlés szerint,hogy amikor összetöröm jó pürészerű legyen.A tejföl olyan kellemesen pikáns savanykás ízt ad neki,tehát mindenki annyit tegyen bele,amilyen savanykásan szereti.Ha kell,utánasózom,mert a vaj néha elveszi a sós ízt.Addig kell kavarni,megtörni,amíg puha,szinte habos püré jelleget nem kap.Rántott szelethez kiváló köret!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: Kata óvónéni, 2009. márc. 21. 22:02
A burgonyapüré(apósom módra) elkészítési módja és hozzávalói.