Sajttal töltött sajttekercs recept


50 dkg trapistasajt
1 doboz medvesajt
1 tea vaj
1 lila hagyma
20 dkg donka
só,bors izlés szerint
A Sajttal töltött sajttekercs elkészítési módja:
A trapista sajtót vágjuk kissebb darabokra vagy reszeljük le és tegyük vékony zacskóba.Tegyünk fel 1 lábosba vizet forrni és rakjuk bele a zacskó trapista sajtot úgy hogy ne menjen bele viz!Igy olvasszuk fel a sajtot!Miközben a sajt olvad készitsük el a tölteléket!Egy tálba rakjuk bele a medvesajtokat,a vajat,az apróra vágott hagymát és az apróra vágott sonkát majd borsozzuk meg és jól gyúrjuk össze!Kóstoljuk meg és ha sótlannak érezzük sózzuk meg.Tegyük félre!Ha megolvadt a trapista sajt akkor fólián nyújtsuk vékonyra,kenjük rá a tölteléket és tekerjük fel.Fóliába csomagolva 1-2 órára hűtőbe tesszük.
A sóval óvatosan,mert a sajtok is sósak én például nem is szoktam belerakni.Gyorsan nyújtsuk a sajtot mert hamar megdermed!
Ha kevés kalóriból szeretnéd,használj light sajtokat!
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: d3b95f45ba, 2009. márc. 9. 10:00
A sajttal töltött sajttekercs elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.