Kukoricás rizi-bizi recept
25 perc
A Kukoricás rizi-bizi hozzávalói:
2 ek olaj
2 dl rizs
4 dl víz
1 kk só
fél konzerv kukorica
fél konzerv borsó
A Kukoricás rizi-bizi elkészítési módja:
A rizst felforrósított olajba öntöm, fehéredésig pirítom állandó keverés mellett. Ráöntöm a hideg vizet ( sercegni fog, meg köpködni, ezért vigyázok), megkavarom és lefedem. Ha felforr, leveszem a gázt, és néha kavarok rajta. Mikor már alig van víz rajta, beleteszem a sót jól megkavarom és óvatosan hozzákeverem a kukoricát meg a borsót( a levét megiszom). Lefedem, kikapcsolom a gázt, és 15-20 perc múlva tálalom.
Télen a saját fagyasztott csöveskukoricával is helyettesíthetem a konzervet. Akkor megfőzöm, ha kihült késsel levágom a szemeket, és só helyett egy húsleveskockát teszek a rizsbe. ( Nincs rá magyarázat, de így más, jobb az íze.) Amúgy minden más egyezik.
A borsó lehet fagyasztott is, de mégjobb a friss; ilyenkor puhára főzöm, míg a rizs puhul.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: cirmesitompika, 2009. febr. 21. 12:44
A kukoricás rizi-bizi elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.