Petrezselymes krumpli, ahogy a lányom kedveli recept
60 perc
A Petrezselymes krumpli, ahogy a lányom kedveli hozzávalói:
4 före
kb.60 dkg burgonya,elözö este megfözve,kihülve(legjobb a nem szétfövö,nem szétmáló fajta)
egy jó nagy csokor petrezselyem(a vastagabb szára nélkül)
só
Delikát
1 dl olivaolaj(vagy napraforgóolaj)
A Petrezselymes krumpli, ahogy a lányom kedveli elkészítési módja:
A burgonyáról lehúzzuk a héját.Gondosan kb. 1cm x 1cm-es kockákra aprítjuk. A petrezselyem vastagabb szárrészeit eltávolítjuk. A leveleket finomra vágjuk egy vágódeszkán. Az olajat egy magasabb lábosban kicsit melegítjük,de ne legyen sercegö forró. Beleszórjuk a petrezselyemlevelet,kevergetjük rövid ideig,majd kb, 1 evökanál vizet ráöntünk. Megszórjuk sóval,a Delikátot is rászórjuk,keverjük,aztán a felkockázott krumplit is beletesszük. Egyszer jól megkeverjük,de nem szabad péppé alakulnia! Amint átmelegedett,tálaljuk. Akkor sikerült jól,ha nagyon zöld,szinte a krumpli nem is látszik a sok petrezselyemtöl. Remek köret rántott húshoz,töltött húshoz,sült húshoz. De csak salátával is fogyasztható. Jó étvágyat hozzá!
Ha maradna másnapra,akkor legjobb mikróban újramelegíteni.
A lányom szerint ez az elkészítés a legjobb,ha nagyok lennének a burgonyakockák,az már nem az igazi.
Kategória: Köretek receptjei
A receptet beküldte: 021ff75d72, 2009. febr. 14. 21:34
A petrezselymes krumpli, ahogy a lányom kedveli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.