Rántott csirkemellfilé - ahogy az én családom kedveli recept
60 perc
A Rántott csirkemellfilé - ahogy az én családom kedveli hozzávalói:
4 före
4 csirkemellfilé(tehát csont nélkül,bör nélkül)
kb. 2 db egész tojás
3 evökanál liszt
4 evökanál zsemlemorzsa
só,bors
kb.3 dl étolaj
egy alkalmas serpenyö sütésre
panírozáshoz alkalmas tálak
A Rántott csirkemellfilé - ahogy az én családom kedveli elkészítési módja:
Nálunk a legfontosabb a szeletek formázása.Ha ez nem olyan,ahogy a családom megszokta,meg se eszik máshol. Tehát:Minden bört,hártyát,csontot,zsírt eltávolítok a húsról.Deszkára fektetem és egy jó éles késsel 1cm-nél semmiképpen nem vastagabb szeleteket alakítok ki.Én SOHA nem klopfolom ki. A kialakított szeleteket enyhén borsozom,sózom mindkét oldalról. Panírozom a szokásos módon:lisztbe,tojásba,zsemlemorzsába.Én úgy szeretem,ha egyszerre mind bepanírozom,aztán csak sütöm. Fontos,hogy ne legyen az olaj se túl forró,se túl langyos.Csak addig sütöm mind a két oldalról,amíg aranysárga lesz,de nem barna,föleg nem fekete.Ehhez én soha nem használok fedöt a serpenyöre. Kiszedem,mindig papírtörlön leitatom a felesleges olajat.
Talán túl aprólékosnak tünik a leírás,de bármit másként csinálnék,máris kapnám a kritikát.Ha vastagabb a hús,ha barnábbra van sütve,mint az idális,ha a panír alatt zsír van.stb.
Hát ezért ettöl el nem térek.
Köretnek legtöbbször petrezselymes burgonyát tálalok uborkasalátával.
Jó étvágyat kívánok!
FOTÓ megnézhetö a NAPLÓM 90.bejegyzésénél.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 021ff75d72, 2009. febr. 12. 22:15
A rántott csirkemellfilé - ahogy az én családom kedveli elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.