Főoldal » Receptek » Egytálételek receptjei » Édes-savanyú burgonya recept

Édes-savanyú burgonya recept

Elkészítési idő 35 perc
Kalóriaszegény Kalóriaszegény
Zsírszegény Zsírszegény

Kalória 185 kcal
Zsírtartalom 8 gramm
Szénhidráttartalom 24 gramm

Az Édes-savanyú burgonya hozzávalói:
- 50 dkg nem szétfövő burgonya
- 1 csomó újhagyma
- 1 piros húsú paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szárított chili
- 4 ek semleges olaj
- 1 ek cukor
- 4 ek balzsamecet
- 2 tk szójaszósz
- 1 kis csokor metélőhagyma
- só
- fekete bors


Az Édes-savanyú burgonya elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát uborkagyalun, legyaluljuk. Újhagymát 5 cm-esekre vágjuk, majd hosszába vékony csíkokra szeleteljük. A paprikát is felcsíkozzuk. Fokhagymát vékonyra szeleteljük és a chilit mozsárban összetörjük. Wokot felforrósítjuk, olajat felmelegítjük benne. A burgonyát, az újhagymát és a paprikát erős lángon, állandóan kevergetve 7 percig sütjük. Cukrot elkeverjük az ecettel, a szójaszósszal. A fokhagymával együtt a burgonyához adjuk és 1 percig gyenge tűzön hagyjuk érlelődni. Burgonyát megsózzuk, meg borsozzuk és apróra vágott metélőhagymával tálaljuk.

2 személyre szól a recept.
Egyébként olcsó és gyorsan elkészíthető.
Burgonya helyett lehet tökkel is készíteni.


Kategória: Egytálételek receptjei


Az Édes-savanyú burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook