Édes-savanyú burgonya recept
35 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
185 kcal
8 gramm
24 gramm
- 50 dkg nem szétfövő burgonya
- 1 csomó újhagyma
- 1 piros húsú paprika
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 szárított chili
- 4 ek semleges olaj
- 1 ek cukor
- 4 ek balzsamecet
- 2 tk szójaszósz
- 1 kis csokor metélőhagyma
- só
- fekete bors
Az Édes-savanyú burgonya elkészítési módja:
A meghámozott burgonyát uborkagyalun, legyaluljuk. Újhagymát 5 cm-esekre vágjuk, majd hosszába vékony csíkokra szeleteljük. A paprikát is felcsíkozzuk. Fokhagymát vékonyra szeleteljük és a chilit mozsárban összetörjük. Wokot felforrósítjuk, olajat felmelegítjük benne. A burgonyát, az újhagymát és a paprikát erős lángon, állandóan kevergetve 7 percig sütjük. Cukrot elkeverjük az ecettel, a szójaszósszal. A fokhagymával együtt a burgonyához adjuk és 1 percig gyenge tűzön hagyjuk érlelődni. Burgonyát megsózzuk, meg borsozzuk és apróra vágott metélőhagymával tálaljuk.
2 személyre szól a recept.
Egyébként olcsó és gyorsan elkészíthető.
Burgonya helyett lehet tökkel is készíteni.
Kategória: Egytálételek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2006. dec. 15. 20:15
Az Édes-savanyú burgonya elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.