Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Lapcsánka(avagy tócsni) recept

Lapcsánka(avagy tócsni) recept

Elkészítési idő 60 perc

Kalória sok
Zsírtartalom nemdiétás)
Szénhidráttartalom sok

A Lapcsánka(avagy tócsni) hozzávalói:
krumpli
liszt

bors
fokhagyma
tojás-bár én ritkán teszek bele,csak ha nehezebben áll össze


A Lapcsánka(avagy tócsni) elkészítési módja:
A krumplit hámozd meg,mosd meg,majd reszeld le csillagreszelőn.Reszelj hozzá fokhagymát is.(ízlés szerint)Tegyél hozzá lisztet,annyit hogy ne legyen sűrű tészta szerű,mert nem a liszt a lényeg,hanem a krumpli,de azért arra vigyázz,hogy ne is kevés legyen benne,mert akkor könnyen szétesik.Na sokan a biztonság kedvéért kevernek bele egy-két tojást is.Ízesítsd sóval,őrölt borssal.Palacsintasütőbe önts olajat,ha forró,kanalazz bele a masszából,majd simítsd el.Én két kisebb kis"lepénykét"szoktam egyszerre sütni.Ha az egyik oldala átsült,fordítsd meg.Ízlés szerint kell sütni:anyukám szép sárgán szereti,én inkább ropogósabbra sütve.Szedd papírtörlőre,hogy a felesleges olajat felszívja. Én szívesen eszem tejföllel és reszelt trappista sajttal megszórva is.-bár anyukám szerint így csak elrontjuk:)Különleges vendégváró előétel is lehet,ha az előbbiekkel megkenve felcsavarod és fogvájóval összetűzöd. Jó étvágyat!


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A lapcsánka(avagy tócsni) elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook