Lapcsánka(avagy tócsni) recept
60 perc
sok
nemdiétás)
sok
A Lapcsánka(avagy tócsni) hozzávalói:
krumpli
liszt
só
bors
fokhagyma
tojás-bár én ritkán teszek bele,csak ha nehezebben áll össze
A Lapcsánka(avagy tócsni) elkészítési módja:
A krumplit hámozd meg,mosd meg,majd reszeld le csillagreszelőn.Reszelj hozzá fokhagymát is.(ízlés szerint)Tegyél hozzá lisztet,annyit hogy ne legyen sűrű tészta szerű,mert nem a liszt a lényeg,hanem a krumpli,de azért arra vigyázz,hogy ne is kevés legyen benne,mert akkor könnyen szétesik.Na sokan a biztonság kedvéért kevernek bele egy-két tojást is.Ízesítsd sóval,őrölt borssal.Palacsintasütőbe önts olajat,ha forró,kanalazz bele a masszából,majd simítsd el.Én két kisebb kis"lepénykét"szoktam egyszerre sütni.Ha az egyik oldala átsült,fordítsd meg.Ízlés szerint kell sütni:anyukám szép sárgán szereti,én inkább ropogósabbra sütve.Szedd papírtörlőre,hogy a felesleges olajat felszívja. Én szívesen eszem tejföllel és reszelt trappista sajttal megszórva is.-bár anyukám szerint így csak elrontjuk:)Különleges vendégváró előétel is lehet,ha az előbbiekkel megkenve felcsavarod és fogvájóval összetűzöd. Jó étvágyat!
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: Kata óvónéni, 2009. márc. 10. 22:04
A lapcsánka(avagy tócsni) elkészítési módja és hozzávalói.