Galyasági gombapaprikás recept


1 kg. gomba ( csiperke, vagy vegyes erdei)
1 fej vöröshagyma,
5 dkg. vaj,
3 - 4 gerezd fokhagyma,
só,
őrölt fekete bors,
2 dl. tejföl,
l dl. fehér bor,
1 db. zöldpaprika,
1 evőkanál liszt,
néhány szál petrezselyemzöld
A Galyasági gombapaprikás elkészítési módja:
A gombákat megtisztítjuk, a kalapokból a tönköt kitörjük és az egészet a kalapokkal együtt apróra szeleteljük. A vajat megolvasztjuk, beletesszük az apróra vágott vöröshagymát és a kis kockákra darabolt zöldpaprikát, megszórjuk csipetnyi sóval és az egészet félig készre pároljuk, majd hozzá tesszük a gombát is. Lefedve lassú tűzön pároljuk s közben ízesítjük sóval, őrölt fekete borssal, zúzott fokhagymával. Közben a lisztet elkeverjük a fehér borral, a tejföllel és a gombákra öntjük. Jól összekeverjük, majd átforrósítjuk.Tálaláskor megszórjuk apróra vágott petrezselyemzölddel. Köretnek puliszkagombócot, vagy sós burgonyát, nokedlit kínálunk hozzá.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. márc. 10. 05:08
A galyasági gombapaprikás elkészítési módja és hozzávalói.