Főoldal » Receptek » Zöldséges ételek receptjei » Finom padlizsánkrém recept

Finom padlizsánkrém recept

Elkészítési idő 20 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

Kalória 157 kcal
Szénhidráttartalom 32 gramm

A Finom padlizsánkrém hozzávalói:
4 személyre
2 hosszúkás, vékony padlizsán (kb 40dkg),
15 dkg vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
3 gerezd fokhagyma,
citromlé,
só és törött fekete bors ,ízlés szerint.


A Finom padlizsánkrém elkészítési módja:
A felhevített olajon sárgára fonnyasztom a vöröshagymát, majd hozzáadom a padlizsánt. Megsózom, megborsozom. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára párolom. Turmixgép poharába teszem, kevés citromlevet ráöntök, beleszórom a zúzott fokhagymát, és pépesre töröm. Ha már teljesen kihűlt, megkóstolom, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítem.

Zárható üvegbe teszem, és hűtőszekrényben tartom. Sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy vacsorára való


Kategória: Zöldséges ételek receptjei


A finom padlizsánkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook