Finom padlizsánkrém recept
20 perc
Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény
157 kcal
32 gramm
4 személyre
2 hosszúkás, vékony padlizsán (kb 40dkg),
15 dkg vöröshagyma,
2 evőkanál olaj,
3 gerezd fokhagyma,
citromlé,
só és törött fekete bors ,ízlés szerint.
A Finom padlizsánkrém elkészítési módja:
A felhevített olajon sárgára fonnyasztom a vöröshagymát, majd hozzáadom a padlizsánt. Megsózom, megborsozom. Fedő alatt, gyakori keverés közben puhára párolom. Turmixgép poharába teszem, kevés citromlevet ráöntök, beleszórom a zúzott fokhagymát, és pépesre töröm. Ha már teljesen kihűlt, megkóstolom, és ha szükséges, még kevés sóval, borssal ízesítem.
Zárható üvegbe teszem, és hűtőszekrényben tartom. Sokáig eláll. Pirított kenyérszeletekre kenve előételnek vagy vacsorára való
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2009. márc. 7. 23:34
A finom padlizsánkrém elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.