Graham kifli szezámmaggal recept
30 perc
Szénhidrátszegény
3,59gr/ db
A Graham kifli szezámmaggal hozzávalói:
25 dkg graham liszt
10 dkg 12%-os tejföl
12,5 dkg margarin
2,00 dkg élesztő
2,00 dkg szezámmag
1 tojássárgája a kenéshez
só
A Graham kifli szezámmaggal elkészítési módja:
A lisztet,margarint,tejfölt,sót tálba tesszük Az élesztőt nagyon kevés langyos vízben elmorzsoljuk,majd hozzáadjuk a liszthez.Jól összegyúrjuk,kidolgozzuk.kb 1/2 cm vastagra nyújtjuk és kb 5 cm-es háromszögekre szeljük .Majd a háromszögeket kiflivé csavarjuk,megkenjük tojássárgával,megszórjuk ízlés szerint szezámmaggal,(esetleg aki nem szereti lehet rászórni bármi más magvakat , pl köményt is.220 fokon kb 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.
Ebből a mennyiségből 43 db kifli lesz.
Hidegen is nagyon finom!
Kategória: Reform ételek receptjei
A receptet beküldte: stechner, 2009. febr. 21. 23:16
A graham kifli szezámmaggal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.