Főoldal » Receptek » Reform ételek receptjei » Graham kifli szezámmaggal recept

Graham kifli szezámmaggal recept

Elkészítési idő 30 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény

Szénhidráttartalom 3,59gr/ db

A Graham kifli szezámmaggal hozzávalói:
25 dkg graham liszt
10 dkg 12%-os tejföl
12,5 dkg margarin
2,00 dkg élesztő
2,00 dkg szezámmag
1 tojássárgája a kenéshez



A Graham kifli szezámmaggal elkészítési módja:
A lisztet,margarint,tejfölt,sót tálba tesszük Az élesztőt nagyon kevés langyos vízben elmorzsoljuk,majd hozzáadjuk a liszthez.Jól összegyúrjuk,kidolgozzuk.kb 1/2 cm vastagra nyújtjuk és kb 5 cm-es háromszögekre szeljük .Majd a háromszögeket kiflivé csavarjuk,megkenjük tojássárgával,megszórjuk ízlés szerint szezámmaggal,(esetleg aki nem szereti lehet rászórni bármi más magvakat , pl köményt is.220 fokon kb 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Ebből a mennyiségből 43 db kifli lesz.
Hidegen is nagyon finom!


Kategória: Reform ételek receptjei


A graham kifli szezámmaggal elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook