Rántott burgonya gombóc recept


burgonya
lilahagyma
só, fűszerek
kevés margarin
a panír hozzávalóit mindenkire rábízom
A Rántott burgonya gombóc elkészítési módja:
Főzzük meg a burgyonyát, ez alatt pároljunk meg ízlés szerint a lilahagymát. A megfőtt burgonyát törjük össze, keverjünk bele egy kis margarint és ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és fűszerezzük, majd tegyük bele a megpárolt hagymát is. Ezután formáljunk belőle gombócokat, panírozzuk be és süssük aranybarnára.
Ne ijedjünk meg,ha a panír bereped, nekem volt olyan is,hogy kiesett belőle a burgonya, ez azért volt, mert nagyon lágyra csináltam a masszát.
Nekem jobban ízlett csak hagymával és sóval, nem ízlett annyira, mikor tettem bele más fűszereket is.
Kategória: Zöldséges ételek receptjei
A receptet beküldte: 96b0d6b01f, 2009. márc. 7. 18:30
A rántott burgonya gombóc elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.