Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Gyergyói almás palacsinta recept

Gyergyói almás palacsinta recept

Elkészítési idő 30 perc

A Gyergyói almás palacsinta hozzávalói:
50 dkg. liszt,
4 dl. tej,
2 és fél dkg. élesztő,
só,
2 db. tojás,
5 dkg. vaj,
1 evőkanál porcukor,
4 - 5 db. alma.
A kisütéshez: zsiradék


A Gyergyói almás palacsinta elkészítési módja:
Hagyományos módon palacsinta tésztát készítünk, amihez hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre, csíkokra vágott almát.Összekeverés után vízbe mártott kanállal kiszaggatjuk és forró zsiradékban kiasütjük. Fordításkor kissé meglapogatjuk a kanál hátával, hogy pogácsaszerű alakzatot kapjunk.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A gyergyói almás palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook