Gyergyói almás palacsinta recept
30 perc
A Gyergyói almás palacsinta hozzávalói:
50 dkg. liszt,
4 dl. tej,
2 és fél dkg. élesztő,
só,
2 db. tojás,
5 dkg. vaj,
1 evőkanál porcukor,
4 - 5 db. alma.
A kisütéshez: zsiradék
A Gyergyói almás palacsinta elkészítési módja:
Hagyományos módon palacsinta tésztát készítünk, amihez hozzáadjuk a meghámozott és vékony szeletekre, csíkokra vágott almát.Összekeverés után vízbe mártott kanállal kiszaggatjuk és forró zsiradékban kiasütjük. Fordításkor kissé meglapogatjuk a kanál hátával, hogy pogácsaszerű alakzatot kapjunk.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. márc. 9. 04:45
A gyergyói almás palacsinta elkészítési módja és hozzávalói.