Erdélyi tárkonyleves recept


60 dkg. húsos sertéscsont,
3 szál sárgarépa,
2 szál petrezselyem,
l csokor tárkonylevél ( vagy 2 evőkanál szárított),
l db. tojássárgája,
2 dl. tejföl,
só,
6 - 8 szem fekete bors,
3 - 4 szem burgonya,
1 egész citrom leve,
2 evőkanál liszt,
só
Az Erdélyi tárkonyleves elkészítési módja:
A húsos csontot hideg vízben feltesszük főni, ha felforrt lehabozzuk. Hozzáadjuk a felszeletelt zöldségeket,kivéve a burgonyát.Ízesítjük sóval, szemes fekete borssal, apróra vágott vöröshagymával és felaprózott tárkonylevéllel - melyből keveset félre is teszünk. Mikor minden zöldség megfőtt, a levet leszűrjük, a visszamaradó zöldségeket külön rakjuk, majd villával összetörjük ( turmixoljuk). A húsos csontról a húsdarabokat leszedjük és a turmixolt zöldségekkel együtt a leveshez adjuk. Ha gazdagítani akarjuk a levest, akkor belefőzzük a kis kockákra vágott burgonyát is. Közben a tejfellel, a liszttel és kevés lével habarást készítünk, a levest behabarjuk. Tálaláskor a levesestál aljára öntjük a kevés levessel elkevert tojássárgát, amire rámerjük a forró levest. Ízesítéshez citromlevet kínálunk, apróra vágott tárkonylevéllel és kevés tejföllel.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: varbóc, 2009. márc. 5. 17:33
Az erdélyi tárkonyleves elkészítési módja és hozzávalói.