Sajtos, tejfölös tarja csőben sütve recept
A Sajtos, tejfölös tarja csőben sütve hozzávalói:1 kg tarja
1 nagy doboz tejföl
15-20 dkg sajt,pl:trappista,edami
pici őrölt fekete bors
kevés olaj
A Sajtos, tejfölös tarja csőben sütve elkészítési módja:
A kicsontozott tarja szeleteket enyhén ki kell kloffolni.(nem annyira ,mint egy rántott szeletet) Egy tepsi alját vagy jénai tálat lehellet vékonyan ki kell kenni olajjal,de nagyon vékonyan,mert a tarjából elegendő zsír ki fog sülni.Ezután sorba rakdd le a szeleteket,pici őrölt borssal szórdd meg.Tetejére kanalazd rá a tejfölt,egyenletesen simítsd el,maj szórd a tetejére a reszelt sajtot.Takard le alufóliával,lehetőleg úgy,hogy ne érjen a húshoz,mert amúgy hozzá fog ragadni a sajt!Közepesen forró sütőben kell megsütni. kb. félóra múlva vedd le az alufóliát és süsd addig,amíg a sajt szép pirosas színt kap a tetején.
Ne sózd meg külön,mert a tejföl és a sajt jól "megízesíti".Vigyázz,nehogy túl forró sütőben,hirtelen süsd,mert akkor megég és kiszárad a hús és élvezhetetlen lesz.Köretnek krumplisalátát ajánlok,nekünk ezzel ízlett a legjobban.
Jó étvágyat!
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Kata óvónéni, 2008. ápr. 20. 19:37
A sajtos, tejfölös tarja csőben sütve elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.