Fűszeres marhaszelet brokkolival recept
A Fűszeres marhaszelet brokkolival hozzávalói:40 dkg. hátszín
1 evőkanál olívolaj
1 hagyma vékonyra szeletelve
1 evőkanál paradicsompüré
0.5 dl vörösbor
2 teáskanál fenyőmag (lehet mandula is)
1 teáskanál apróra vágott mentalevél
1 mokkáskanál pirospaprika
1 kis darab erős paprika (elhagyható)
1 citrom reszelt héja
1 kis fej brokkoli rózsáira szedve
3 gerezd fokhagyma
A Fűszeres marhaszelet brokkolival elkészítési módja:
A pépesített fokhagymát keverd el az olajjal, és forgasd bele a hússzeleteket. Forró serpenyőben szeletenként süsd barnára mindkét oldalát 1-2 perc alatt, aztán tedd félre. Kisebb lángon fonnyaszd meg a hagymát a maradék olajon, majd add hozzá a paradicsompürét, fenyőmagot, mentát és a citromhéjat, és párold 2-3 percig. Öntsd fel 0.5 dl vízzel, tedd vissza a hátszínt a serpenyőbe és rottyantsd össze a fűszerekkel. Közben kevés sós vízben párold a brokkolit félpuhára, majd szűrd le. Tálald a hússzeletek mellé.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: Ne add fel, 2008. ápr. 20. 17:54
A fűszeres marhaszelet brokkolival elkészítési módja és hozzávalói.