Creme Brulee recept

A Creme Brulee hozzávalói:
8 tojássárgája
8 dkg cukor a keverékhez
5 dl tejszín
1 tk. vaníliakivonat
6 dkg cukor a karamellizáláshoz


A Creme Brulee elkészítési módja:
Melegítsd elő a sütőt 150 fokra. Egy nagy tálban keverd habosra, világosra a tojássárgát a cukorral, hogy a cukor teljesen feloldódjon. Add hozzá a tejszínt és a vaníliát, jól keverd el. Szűrd át a keveréket, ezzel minden csomótól megszabadulsz. Ha képződött rajta hab vagy buborék, azt egy kanállal húzd le. Öntsd a keveréket 6 tálkába, majd állítsd vízfürdőbe a tálkák feléig. Nagyon ügyelj, hogy ne kerüljön egy csepp víz sem a krémbe. Ha forró vízzel készíted, hamarabb kész, és simább lesz a teteje. Tedd a sütőbe, és süsd addig, amíg a szélén már szilárd lesz a massza, de a közepe még rezgős. Vedd ki a sütőből, majd a tálakat a vízfürdőből is, és hagyd hűlni legalább két órát. Tálalás előtt szórd meg a tetejüket cukorral, és tedd vissza a sütőbe grillezni, hogy a cukor megpiruljon, majd pár percre a hűtóbe, hogy ehetőre lehűljön.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A creme brulee elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook