Joghurtos torta recept


3 drb gyümölcsös joghurt
1 tejszin
4 dl tartós tej
3 evőkanál cukor
3 csomag zselatin kb 20gramos tasak 1
6 tojás
6 evőkanál cukor
6 evőkanál liszt
0,5 sütőpor
és tetszés szerint gyümölcs
A Joghurtos torta elkészítési módja:
A tojásból,cukorból, lisztből és a sütőporból egyszerű piskóta tekercset süttünk.Ha a tekercs kihűlt akkor megkenjük baracklekvárral és feltekerjük. Azután kb. 1 cm vastagságúra felszeletelem .Ha ez meg van egy üvegtál belsejét kibé a piskóta szeletekkel.Ezt követően meg csinálom a joghurtos krémet. A tejben megáztatjuk a zselatint/hideg tejben/.30percig hagyom ázni.Utána hozzáadjuk a cukrot és felmelegitjük addig mig a zselatin és a cukor el nem olvad. Nem szabad felforralni.Ha már csak langyos akkor bele dobálom a gyümölcsöt. Legjobb meggyel , de lehet eper, banán, cseresznye.A tejszint keményhabbá verjük.Ezután a tejszint és a zselatint óvatosan összekeverjük.És mikor ez meg van rá öntöm a piskótára.Kb. fél napra hűtőszekrénybe tesszük , hogy jól kössön meg.Ha megkötött egy torta tartóra kiforditjuk. Nagyon finom és mutatós.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: kazmer93@freemail.hu, 2008. ápr. 18. 12:06
A joghurtos torta elkészítési módja és hozzávalói.