Főoldal » Receptek » Főzelékek receptjei » Krumplifőzelék Malbe módra recept

Krumplifőzelék Malbe módra recept

Elkészítési idő 40 perc
Szénhidrátszegény Szénhidrátszegény
Kalóriaszegény Kalóriaszegény

A Krumplifőzelék Malbe módra hozzávalói:
fejenként 2 szem krumpli,
egy fej vöröshagyma,
babérlevél,
só,
pirospaprika,
2dl tejföl
kis étolaj (3 ek)
liszt (1,5 ek)
ecet


A Krumplifőzelék Malbe módra elkészítési módja:
A feldarabolt krumplit feltesszük főni, hogy ellepje a víz, ekkor tesszük bele a sót, a babárlevelet, és a fej hagymát ( egészben). Forrástól számítva, kb. 15 percig főzzük, takarékon ekkor egy másik edényben készítünk világos rántást, ehhez kell majd az étolaj, liszt, tejföl. Az olajra tesszük a lisztet, mellette kavargatni kell, nehogy odaégjen, majd ha szép világosbarna színe lesz, akkor hozzáadjuk a 2dl tejfölt, (a főttkrumpli vizével lehet hígitani) összekeverjük, majd a krumplihoz adjuk az egészet. Nem kell megijedni, az elején leves állagtól, be fog majd sűrűsödni!Ha hozzáadtuk, akkor kevergessük, majd jöhet a pirospaprika, ízlés szerint az ecet, szerintem sokat dob rajta.

Nem kell bele sok ecet, csak az íze kedvéért egy kevéske kell bele.


Kategória: Főzelékek receptjei


A krumplifőzelék malbe módra elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook