Jamaicai habtorta recept
A Jamaicai habtorta hozzávalói:- 180g étcsokoládé
- 3ek. rum
- 280 ml tejszín(sűrűbb fajta)(fele díszítéshez kell!)
- 2 banán(pépesre zúzva)
- 1 ek. cukor
- 1ek. feketekávé(erős)
- 3 tojás
- tetejére csoki reszelék
A Jamaicai habtorta elkészítési módja:
A csokit kockákra tőrjük és gőz fölött megolvasztjuk. Ebbe öntjük a rumot és a tejszín felét, majd simára keverjük a masszát. A banán pépet összekeverjük a cukorral és a kávéval. Rendesen felverjük, majd eldolgozzuk benne a tojássárgákat. Folyamatosan belekeverjük a csokis masszát. Ebbe a keverékbe bele a tojáfehérjét. A masszát egy kivajazott 20 cm-es formába öntjük és mályhűtőbe rakjuk legalább 2 órára (szilárdulásig). Meleg késsel leválaszthatjuk a formáról a tortát és díszíthetjük a tejsín másik felének felvert habbjával illetve csokireszelékkel.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: Venes, 2006. okt. 29. 09:23
A jamaicai habtorta elkészítési módja és hozzávalói.