Kolbászos leves savanyúkáposztával recept
A Kolbászos leves savanyúkáposztával hozzávalói:30 dkg savanyúkáposzta
20 dkg füstölt kolbász
1 nagy fej hagyma
2 marhahúsleves kocka
3 evőkanál olaj
1-2 evőkanál liszt
pirospaprika
1 teáskanál őrölt kömény
1-2 babérlevél
2 dl tejföl
10 dkg gersli (árpagyöngy)
.
A Kolbászos leves savanyúkáposztával elkészítési módja:
Egy nagyobb fazékban világos rántást készítünk, beletesszük a pirospaprikát, minden fűszert, a karikára vágott kolbászt,a gerslit, a savanyúkáposztát, leveskockát, és felöntjük egy liter vízzel. Amint megfőtt, forrón tálaljuk, és a tányérban tejföllel megöntözzük.
Akkor finom, ha a káposzta kissé ropogós marad. Gyakran készítem, mert viszonylag olcsó és laktató.
Kategória: Levesek, levesbetétek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2008. aug. 20. 18:49
A kolbászos leves savanyúkáposztával elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.