Főoldal » Receptek » Húsételek receptjei » Hússzeletek pikáns szaftban recept

Hússzeletek pikáns szaftban recept

A Hússzeletek pikáns szaftban hozzávalói:
8-10 szelet sertés- vagy marhahús

1 nagy fej vöröshagyma

5 nagy gerezd fokhagyma

2-3 babérlevél

fűszerpaprika



őrölt bors

ízlés szerint ecet

zsír vagy olaj


A Hússzeletek pikáns szaftban elkészítési módja:
A húst vékonyra kiverem, félreteszem. A vöröshagymát kockára vágom, a zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom az áttört fokhagymát, beleteszem a fűszerpaprikát, és felengedem 1-1,5 dl vízzel. Beleteszem a babérlevelet, sózom, bőségesen borsozom. Kicsit összeforralom, majd a húst egyenként beleteszem. Lassú tűzön puhára párolom. Mikor már majdnem puha a hús, ízlés szerint kevés ecetet teszek hozzá, csak annyit, hogy pikánsan savanykás ízt kapjak (ez kb. 1 evőkanál 10 %-os ecet). Főzés közben a víz elfőhet, így szükség szerint mindig pótoljuk annyira, hogy egy pörköltszafhoz hasonló lé legyen. A különleges ízét a sok fokhagyma, bors, babérlevél és az ecet adja. Párolt rizzsel a legfinomabb.


Kategória: Húsételek receptjei


A hússzeletek pikáns szaftban elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook