Hússzeletek pikáns szaftban recept
A Hússzeletek pikáns szaftban hozzávalói:8-10 szelet sertés- vagy marhahús
1 nagy fej vöröshagyma
5 nagy gerezd fokhagyma
2-3 babérlevél
fűszerpaprika
só
őrölt bors
ízlés szerint ecet
zsír vagy olaj
A Hússzeletek pikáns szaftban elkészítési módja:
A húst vékonyra kiverem, félreteszem. A vöröshagymát kockára vágom, a zsiradékon megdinsztelem, hozzáadom az áttört fokhagymát, beleteszem a fűszerpaprikát, és felengedem 1-1,5 dl vízzel. Beleteszem a babérlevelet, sózom, bőségesen borsozom. Kicsit összeforralom, majd a húst egyenként beleteszem. Lassú tűzön puhára párolom. Mikor már majdnem puha a hús, ízlés szerint kevés ecetet teszek hozzá, csak annyit, hogy pikánsan savanykás ízt kapjak (ez kb. 1 evőkanál 10 %-os ecet). Főzés közben a víz elfőhet, így szükség szerint mindig pótoljuk annyira, hogy egy pörköltszafhoz hasonló lé legyen. A különleges ízét a sok fokhagyma, bors, babérlevél és az ecet adja. Párolt rizzsel a legfinomabb.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2008. aug. 18. 13:23
A hússzeletek pikáns szaftban elkészítési módja és hozzávalói.