Ecetes padlizsán recept
Az Ecetes padlizsán hozzávalói:1 kg apró (4-6 cm-es) padlizsán,
1-2 evőkanál cukor,
1 teáskanál só,
1 mokkáskanál törött feketebors,
ízlés szerint bőven ecet.
Az Ecetes padlizsán elkészítési módja:
A padlizsánokat megmossuk, szárukat levágjuk és beletesszük egy ép zománcú lábosba. Annyi vizet öntünk rá, amennyi rendesen ellepi, ezután a padlizsánokat kivesszük. A vizet felforraljuk, és ízlés szerinti ecettel ízesítjük, hogy kellemesen savanyú legyen. Megsózzuk, megcukrozzuk, megborsozzuk és beletesszük a közben hosszában bevagdosott kis padlizsánokat. Addig főzzük, amíg a villa hegye, nemcsak hogy könnyen belemegy, de ki is csúszik belőle. Az ecetes lében hagyjuk kihűlni, majd leszűrve hűtőszekrényben tároljuk.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. okt. 12. 07:11
Az ecetes padlizsán elkészítési módja és hozzávalói.