Fokhagymás-paradicsomos penne recept


0,5 kg paradicsom vagy 0,5 l hámozott paradicsomkonzerv
1 csomag, 500 g-os penne
fél dl száraz fehérbor
fél dl olívaolaj
fél fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet őrölt fahéj
1 evőkanál szárított bazsalikom
1 mokkáskanál őrölt feketebors
1 teáskanál só
A Fokhagymás-paradicsomos penne elkészítési módja:
Az olívaolajon megfuttatjuk a vékony szeletekre vágott vöröshagymát és fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a kockákra vágott paradicsomot, az őrölt fahéjat, a száraz fehérbort és a bazsalikomot, majd fedő alatt 10 percig forraljuk. Közben sós vízben megfőzzük a tésztát, és leszűrve a szószhoz adjuk. Forrón tálaljuk.
Kategória: Tésztafélék receptjei
A receptet beküldte: c0dfe81001, 2014. febr. 13. 12:39
A fokhagymás-paradicsomos penne elkészítési módja és hozzávalói.