Chilis-brokkolis marhahúscsíkok recept
A Chilis-brokkolis marhahúscsíkok hozzávalói:50 dkg marhacomb (vagy bélszín)
1,5 ek szezámmag
1,25 dl marhaalaplé
2 ek szójaszósz
2 ek frissen reszelt gyömbér
2 gerezd fokhagyma
1 tk kukoricakeményítő
3 ek szezámolaj
1 nagyobb brokkoli
1 sárga v piros kaliforninai paprika
1 chili
A Chilis-brokkolis marhahúscsíkok elkészítési módja:
1. A húst vékony csíkokra vágjuk, és összekeverjük 1 ek szezámmaggal. 2. Egy tálban simára keverjük az alaplét, a szójaszószt, a gyömbért, a fokhagymát és a kukoricakeményítőt. 3. Egy wokban vagy egy nagyobb serpenyőben felforrósítunk 1 ek szezámolajat, majd keverve-rázva pár perc alatt (3-4) megsütjük benne a marhahúst. A húst kiszedjük, és felretesszük. 4. A megmaradt olajat kiönjük a serpenyőből, papírral kitöröljük belőle az esetleg bennmaradt magokat. 5. A maradék olajat felforrósítjuk, és beletesszük a rózsáira szétszedett brokkolit, a vékony csíkokra vágott paprikát és a chilit. 2-3 percig keverve-rázva sütjük. Hozzákeverjük az alapkeveréket, lefedjük és kis lángon 2 percig sütjük. 6. Visszatesszük a serpenyőbe a húst, és időnként megkeverve addig sütjük (alacsony hőfokon), míg besűrűsödik a leve. 7. Megszórjuk a maradék szezámmaggal.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. aug. 8. 08:15
A chilis-brokkolis marhahúscsíkok elkészítési módja és hozzávalói.