Diós és szezámmagos csirkemell recept
A Diós és szezámmagos csirkemell hozzávalói:8 db csirkemell filé,
10 dkg liszt,
4 egész tojás,
10 dkg
szezámmag,
15 dkg durvára tört dió,
olaj,
őrölt fehér bors,
só.
A mártáshoz:
1 dl ketchup,
olaj,
szójaszósz.
A Diós és szezámmagos csirkemell elkészítési módja:
A fóliával letakart csirkemell filéket húsverő kalapáccsal óvatosan megütögetjük, kevés sóval, borssal bedörzsöljük. Az így előkészített csirkemelleket először lisztbe, majd felvert tojásba forgatjuk. Négy darabot szezámmaggal, négy darabot durvára tört dióval bundázzunk, majd bő forró olajban készre sütjük, de lecsöpögtetjük. Tálaláskor a kisujjnyi vastag csíkokra vágott csirkemelleket tálra tesszük, külön tálkákban pár csepp olajjal ízesített ketchupit és szójaszószt adunk hozzá.
Kategória: Húsételek receptjei
A receptet beküldte: LoLiNa, 2007. aug. 16. 08:03
A diós és szezámmagos csirkemell elkészítési módja és hozzávalói.