Bodag recept

A Bodag hozzávalói:
más néven cigánykenyér

4 személyre:
1 kg rétesliszt
1 evőkanál szódabikarbóna
1 csapott evőkanál só
víz
1 evőkanál étolaj


A Bodag elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy lágy nokedlisűrüségű tésztát kapjunk. A masszát közepes méretű olajozott, liszttel beszórt tepsibe öntjük és vizes kézzel elegyengetjük, majd az előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt pirosra sütjük. Bangó Margit szakácskönyvéből


Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei


A bodag elkészítési módja és hozzávalói.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook