Bodag recept
A Bodag hozzávalói:más néven cigánykenyér
4 személyre:
1 kg rétesliszt
1 evőkanál szódabikarbóna
1 csapott evőkanál só
víz
1 evőkanál étolaj
A Bodag elkészítési módja:
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy keverőtálban összekeverjük a lisztet a sóval és a szódabikarbónával, majd annyi langyos vizet adunk hozzá, hogy lágy nokedlisűrüségű tésztát kapjunk. A masszát közepes méretű olajozott, liszttel beszórt tepsibe öntjük és vizes kézzel elegyengetjük, majd az előmelegített sütőben nagyjából 30 perc alatt pirosra sütjük. Bangó Margit szakácskönyvéből
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: 4b6a2525df, 2011. szept. 12. 06:42
A bodag elkészítési módja és hozzávalói.