Gombás tekercs recept
A Gombás tekercs hozzávalói:Tészta:4 dl tej,1dl víz,1,5 dl olaj,2 evőkanál só,2 élesztő,kb
1 kg liszt
Töltelék:70 dkg csiperke gomba,4 közepes fej vöröshagyma,25 dkg margarin,sajt,só,bors,majoránna(aki nem szereti,ki hagyhatja) tetejére:tojás,szezámmag,esetleg reszelt sajt..
A Gombás tekercs elkészítési módja:
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. 4 cipót csinálunk belőle.5-10 percig pihentetjük.. A gombát,a reszelt hagymát megdinszteljük a margarinon. Ízlés szerint adunk hozzá borsot, sót és majoránnát. A tésztát kinyújtjuk és a tölteléket rákenjük. Sajtot reszelünk rá és feltekerjük. Ujjnyi vastagra felszeleteljük és margarinnal kikent tepsibe fektetjük a csigákat. Tetejüket tojással megkenjük. Megszórhatjuk szezámmaggal,és reszelhetünk rá kis sajtot is.. 180 fokos sütőben megsütjük.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: nina1106, 2011. szept. 8. 11:11
A gombás tekercs elkészítési módja és hozzávalói.