"kanadás bundás" recept


2 db tojás
3 dl tej
1 evőkanál kristálycukor
1 vaníliás cukor
kenyér
olaj a sütéshez
A "kanadás bundás" elkészítési módja:
A tojást felverjük kicsit, hozzáadjuk a tejet, a cukrot, és a vaníliás cukrot, eléggé hígnak kell lennie. Majd belemártogatjuk a kenyereket, jobb, ha másnapos a kenyér, majd az előmelegített palacsintasütőben mindkét oldalán megpirítjuk. Nem kell alá bő olaj, hanem csak kb. annyi, mintha palacsintát sütnénk. Ha kész, higított lekvárral megkenjük, porcukorral megszórjuk.
Reggelire szoktam elkészíteni a gyerekeknek, nagyon szapora, és finom. Kanadában eredetileg juharsziruppal eszik, úgyhogy, ha valakinek esetleg van otthon, akkor azzal ajánlom. :)
Jó étvágyat!
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: Krilion, 2011. aug. 24. 13:18
A "kanadás bundás" elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.