Szatyros lángos recept


1 kg liszt
4 dl tej.
5 dkg élesztő.
1kis pohár tejföl.
3 egész tojás,
só
A Szatyros lángos elkészítési módja:
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. A lisztet,a tejfölt, a tojásokat és a felfuttatott élesztőt hólyagosra dolgozzuk össze. Egy tiszta reklám szatyrot kiolajozunk és a tésztát beletéve a hűtőbe helyezzük. Ott fog megkelni és egy hétig ott is tartható. Amikor szükséges,olajos kézzel szakítunk belőle és forró olajban kisütjük.
Ha nem szatyorba teszed,ügyelj arra,hogy a nylon zacskó legalább kétszer akkora legyen és ki legyen olajozva.
Kép: Napló 943.bejegyzés
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2011. aug. 15. 06:42
A szatyros lángos elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.