Zabkorpás lepény (Galette au son d’avoine) Dukan diétához recept
15 perc
Kalóriaszegény
Zsírszegény
286 kcal
-1 evőkanál búzakorpa
-2 evőkanál zabkorpa
-1 egész tojás vagy csak a fehérje
-1 evőkanál 0% zsírtartalmú "fromage blanc: kefir aludttej féle dolog, a túrónál hígabb, a kefirnél kicsit sűrűbb. A lényeg, hogy savanykás, tejsavós legyen. Kefir helyettesítheti, de csapott evőkanál, mert túl lágy.
Nem kötelező
-édesítő, só vagy fűszer
A Zabkorpás lepény (Galette au son d’avoine) Dukan diétához elkészítési módja:
Keverjük össze a búzakorpát,zabkorpát, a tojásfehérjét (vagy az egész tojást), kefirt és teflonedényben, zsiradék nélkül süssük meg mind a két oldalát
Milyen fázisban fogyasztható: 1. tisztán protein (PP), 2. protein + zöldség (PL)
Alacsony hőmérsékleten nem tapad annyira.
A Dukan diéta alatt minden nap 2 evőkanál zabpelyhet kell fogyasztani. Ennek egyik legegyszerűbb módja a Korpás lepény, amely pótolja a kenyeret is.
Ahhoz képest, hogy milyen összetevőkből készül, ízletes, nem túl száraz. Én fűszerek és só nélkül készítettem el. Képes pótolni a kenyeret.
Kategória: Kenyerek, péksütemények receptjei
A receptet beküldte: noracska, 2011. jún. 7. 10:11
A zabkorpás lepény (galette au son d’avoine) dukan diétához elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.