Fokhagymás ecetes szilva recept
60 perc
A Fokhagymás ecetes szilva hozzávalói:
1 evőkanál koriander
- 8-10 db szegfűszeg
- 1 db fahéj
- 35 dkg kristálycukor
- 5 dl ecet
- 2-3 gerezd fokhagyma
- 1 kg szilva
- 1 csipet nátrium-benzoát
A Fokhagymás ecetes szilva elkészítési módja:
A szilvát megmossuk, megszárítjuk, a szár felőli oldalán kinyomjuk belőle a magot, vigyázva, hogy a gyümölcs ne sérüljön meg. A lyukakba egy-egy gerezd fokhagymát dugunk. Az így megtöltött szilvákat jól kimosott üvegekbe tesszük. Az ecetet fél liter vízzel, a cukorral, a fahéjjal, a szegfűszeggel és a korianderrel felforraljuk, majd az üvegben várakozó szilvára öntjük. A tetejére egy csipet tartósítószert teszünk, azután az üvegeket lezárjuk, és szárazgőzbe tesszük.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2011. júl. 27. 15:39
A fokhagymás ecetes szilva elkészítési módja és hozzávalói.