Ropogós uborka recept
A Ropogós uborka hozzávalói:Uborka
Szemes bors
torma szelet
babérlevél
köménymag
kapor
hegyes csípős zöldpaprika
só
ecet
A Ropogós uborka elkészítési módja:
Tisztára mosott apró uborkákat szorosan egymás mellé üvegekbe rakjuk.Ízlés szerint tesszük hozzá a fűszereket. Minden liter léhez 2evőkanálnyi sót és 4 evőkanálnyi 20% os ecetet teszünk.Felforraljuk és azonnal az uborkára öntjük.Egy kis idő múlva leszűrjük,újra felforraljuk és ismét az uborkára öntjük.Ha kihűlt az üvegeket lekötjük.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: ronka, 2011. máj. 29. 09:29
A ropogós uborka elkészítési módja és hozzávalói.