Pácolt fokhagyma recept
A Pácolt fokhagyma hozzávalói:15-20 fej fokhagyma
1 liter fehérbor
2 dl 10 %-os ecet
10-15 dkg kristálycukor
1 evőkanál só
1 kiskanál őröltbors
3-4 babérlevél
8-10 szem szegfűszeg (vagy 1 kiskanál tárkony,ezzel finomabb.)
oliva vagy étolaj
A Pácolt fokhagyma elkészítési módja:
A fokhagymát megtisztítom.(Ha melegvízbe áztatod kb. fél órát,könnyen fog menni) Egy megfelelő méretű edénybe teszem a hozzávalókat a fokhagyma és az olaj kivételével. Felforralom a páclét,beledobom az összes fokhagymát,és forrástól számított 5 percig erős tűzön forralom. Ha ez kész,akkor fedőt teszek az edényre,és másnapig hűlni hagyom az egészet. Másnap újra 5 percig forralom,és a lében hagyom kihűlni a fokhagymát. Ha kihűlt,kicsi üvegekbe rakom,ráöntöm a páclét, mindegyik tetejére 1 evőkanál olajat teszek,és lezárom az üveget.
1 hét után fogyasztható húsételekhez,szendvicseken.
A megmaradt páclé nagyon finom saláták ízesítésére.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 9c8432d068, 2008. szept. 13. 16:42
A pácolt fokhagyma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.