Olívaolajos fokhagyma recept
Az Olívaolajos fokhagyma hozzávalói:5 nagy fej fokhagyma
8-10 szem fekete bors
1 ágacska rozmaring
kb. 2 dl extra szűz olívaolaj
1 kiskanál só
Az Olívaolajos fokhagyma elkészítési módja:
A fokhagymát gerezdekre bontjuk és egy pillanatra forrásban lévő sós vízbe tesszük. Leszűrjük, héját lehúzzuk és a megtisztított gerezdeket kis üvegekbe rakjuk. Közéteszünk néhány szem fekete borsot, egy ágacska rozmaringot, és kevés sót szórunk bele. Az üvegeket olívaolajjal felöntjük, majd gondosan lezárjuk. 1-2 hét alatt hűvös helyen jól összeérik.
Sültek, sajtok mellé fogyaszthatjuk, pirítós kenyérrel kínálhatjuk, a fokhagymás olívaolajat pedig saláták készítéséhez használhatjuk fel.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2008. szept. 12. 10:20
Az olívaolajos fokhagyma elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.