Póréhagymás babsaláta recept
A Póréhagymás babsaláta hozzávalói:vörösbab konzerv
20 cm póréhagyma
1 vastag húsú piros paprika
3 közepes nagysagú kemény paradicsom
Citromdressing:
1/2 citrom leve,
2-3 ek. olivaolaj,
cukor,
só,
fehérbors.
A Póréhagymás babsaláta elkészítési módja:
A babot leöblitem hideg vizzel és leszűröm, a póréhagymát hosszában felvágom, megmosom és felszeletelem, a paprikát, paradicsomot kockára vágom. Mindezeket összekeverem és leöntöm a dressinggel. Néhány órát hűtőben állni hagyom, mig összeérik és húsok mellé kínálom. Ezen a recepten annyit valtoztattam, hogy póréhagyma helyett lilahagymát karikázok bele, meg fokhagymát megtörve, és sok petrezselyemzöldet apróra vágva.
Kategória: Saláták, öntetek receptjei
A receptet beküldte: 2f10f88d14, 2008. szept. 6. 22:58
A póréhagymás babsaláta elkészítési módja és hozzávalói.