Katica féle citromos-fahéjas egresdzsem recept
A Katica féle citromos-fahéjas egresdzsem hozzávalói:egres, (piszke, pöszméte, és még számtalan neve van)
cukor
víz,
fahéj,
citrom,
A Katica féle citromos-fahéjas egresdzsem elkészítési módja:
Az egrest megmossuk, lecsöpögtetjük és megtisztítjuk. Minden kiló gyümölcsre 1,5 deci vizet öntünk és felforraljuk. Ezután a gyümölccsel azonos mennyiségű cukrot szórunk rá. Fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük. Kevergetve felforraljuk, és addig hagyjuk a tűzön, míg a leve tányérra csöppentve meg nem kocsonyásodik. Ekkor a fahéjat és a dzsemet forrón, fertôtlenített, elômelegített üvegekbe töltjük. Lezárjuk és száraz gôzben hagyjuk kihűlni.
Nagyon finom! Ne hagyjuk ezeket a régi ízeket elveszni, hiszen ezt a receptet is még nagymamám hagyta rám.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2008. júl. 8. 07:10
A katica féle citromos-fahéjas egresdzsem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.