Főoldal » Receptek » Sütemények, édességek receptjei » Katica féle citromos-fahéjas egresdzsem recept

Katica féle citromos-fahéjas egresdzsem recept

A Katica féle citromos-fahéjas egresdzsem hozzávalói:
egres, (piszke, pöszméte, és még számtalan neve van)
cukor
víz,
fahéj,
citrom,


A Katica féle citromos-fahéjas egresdzsem elkészítési módja:
Az egrest megmossuk, lecsöpögtetjük és megtisztítjuk. Minden kiló gyümölcsre 1,5 deci vizet öntünk és felforraljuk. Ezután a gyümölccsel azonos mennyiségű cukrot szórunk rá. Fahéjjal és citromhéjjal ízesítjük. Kevergetve felforraljuk, és addig hagyjuk a tűzön, míg a leve tányérra csöppentve meg nem kocsonyásodik. Ekkor a fahéjat és a dzsemet forrón, fertôtlenített, elômelegített üvegekbe töltjük. Lezárjuk és száraz gôzben hagyjuk kihűlni.

Nagyon finom! Ne hagyjuk ezeket a régi ízeket elveszni, hiszen ezt a receptet is még nagymamám hagyta rám.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A katica féle citromos-fahéjas egresdzsem elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook