Katica gyümölcsös máglyarakása recept
A Katica gyümölcsös máglyarakása hozzávalói:6 szikkadt kifli
4 tojás
5 evőkanál cukor
1 csomag vaníliás cukor
1/2 l tej
5 dkg vaj
10 dkg durvára vágott dió
2-3 őszibarack (vagy nektarin)
2 alma
csipetnyi őrölt fahéj
2-3 evőkanál baracklekvár
A Katica gyümölcsös máglyarakása elkészítési módja:
A kiflit karikára vágjuk és egy mély tálba rakjuk. A négy tojás sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a tejjel simára keverjük és a kiflire öntjük. 1 órát állni hagyjuk. Ezután a vajjal, a dióval elkeverjük, és egyharmadát egy kivajazott, mély tűzálló tálba terítjük. Megtisztított, kis kockákra vágott őszibarackkal sűrűn kirakjuk, majd rásimítjuk a kifli második harmadát.Erre tisztított almát reszelünk, csipetnyi őrölt fahéjjal megszórjuk és a maradék kiflivel betakarjuk.Forró sütőbe toljuk, kb. 30 percig sütjük. Ezalatt a tojások fehérjét kemény habbá verjük, 2-3 evőkanálnyi baracklekvárral, majd a máglyarakásra simítjuk. Visszatoljuk a sütőbe és a lángot takarékra állítva addig sütjük, míg a teteje halványrózsaszínű nem lesz.
Külön tálkában fahéjas porcukrot adunk mellé, hogy mindenki maga szórja meg a saját adagját.
Próbáltam más gyümölcsökkel is, mindegyik jó volt, de a legjobban a csak szilvás és a csak sárgabarackos volt. Persze a barackos almás után.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: vereskati, 2008. jún. 21. 07:37
A katica gyümölcsös máglyarakása elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.