Csokikocka recept

A Csokikocka hozzávalói:
Tészta:
6 tojás,
15 dkg vaj,
15 dkg cukor,
15 dkg olvasztott csokoládé,
15 dkg liszt,
1 cs. sütőpor.
Máz:
10 dkg lekvár
10 dkg tortabevonó.


A Csokikocka elkészítési módja:
A tojások sárgáját kikeverjük habosra a cukorral, hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat elkeverjük. Beletesszük a megolvasztott csokit és öszekavarjuk. A lisztbe beletesszük a sütőport és beleszitáljuk a masszába. A keményre felvert tojáshabbal lazítjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe vagy torta formába öntjuk és megsütjük. Mikor megsült a tetejét bekenjük felmelegített és átpaszírozott lekvárral. Megvárjuk míg kihül és csokimázzal bevonjuk.

Mindíg kristálycukorral csinálom a sütiket mert az is lazítja. A lekvár bármilyen lehet de a legfinomabb sárgabarack vagy meggy lekvárral.


Kategória: Sütemények, édességek receptjei


A csokikocka elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.

Ha ez a recept tetszett, az alábbiakat is ajánljuk figyelmedbe:


Minden jog fenntartva © 2005-2024, www.hoxa.hu
Kapcsolat, impresszum | Felhasználói szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Facebook