Mogyorós csokitorta recept
A Mogyorós csokitorta hozzávalói:Tészta:
6 tojás
15 dkg cukor
9 dkg liszt
6 dkg őrölt mogyoró
3 dkg vaj
kevés sütőpor.
Krém:
2 csokis puding(főzős)
8 ek cukor
8 dl tej
15 dkg vaj
3 ek holland kakaópor.
A Mogyorós csokitorta elkészítési módja:
A tészta hozzávalóiból piskótatésztát készítünk a vajat a végén keverjük bele amit előzőleg megolvasztottunk és lehűtöttünk. Mikor megsült teljesen kihűtjük a legjobb ha egész éjjel hűlni hagyjuk majd 3 lapra vágjuk. A krém hozzávalóit ( puding, cukor, tej) megfőzzük és még melegen 1,5 tábla legalább 60% kakaótartalmú csokit tördelünk bele és kevergetjük míg elolvad benne. Utána kihűtjük. A vajat habosra keverjük és a kakaóport hozzáadjuk. A kihűlt csokis pudinggal elegyítjük és ezzel megtöltjük a tortát és diszítjük vele. Az oldalát meg lehet szórni darált mogyoróval.
Nagyon finom, igazán csokis.
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: veroni81, 2011. jún. 21. 21:58
A mogyorós csokitorta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.