Csokis Jaffa torta recept
A Csokis Jaffa torta hozzávalói:tészta:16 darab tojás fehérje
16 kanál cukor
16 kanál darált dió
2 kanál liszt
fél sütőpor
2 rúd rszelt tortabevonó csokládé
krém:16 tojássárgája
4 vaniliáspuding
1liter tej
cukor izlés szerint
1 margarin
45dkg piskóta tallér(jaffa keksz)
5dk tortabevonó csokoládé reszelve
pici gyümölcs lé
tejszinhab
A Csokis Jaffa torta elkészítési módja:
Tészta:16 tojásfehérjét kemény habbá verjük,lassan hozzá adjuk a cukrot,majd óvatosan a többi hozzávalót is.Sütőpapirral bélelt torta f ormában sütjük(nagy tepsziben)! Krém:16 tojássárgáját,a pudingokat kikeverjük egy kis tejjel,majd a többi tejet feltesszük a cukorral főni.Amikor fleforr hozzáadjuk a tojásos-pudingos keveréket és sűrű kevergetés mellett besűritjük a krémet.Hideg helyre tesszük hűlni,közben a margarin egy kis cukorral habosra keverjük!Ha kihűlt a pudingos krémünk,akkor összevegyitjük a margarrinnal és jó habosra kikeverjük! Összeállitás:piskóta lap,krém,reszelt torta bevonóval vékonyan megszórni,gyümölcs lébe mártott piskóta tallér(jaffa keksz),krém,piskóta lap,krém,reszelt torta bevonó,ismét keksz,kré, és végül a felvert tejszinhab!D
A piskótánál vigyázzunk,hogy nehogy túlszáitsuk!
Jó nagy adag és nagyon laktató is,ja és mindemellett nagyon finom!Az elkészitéshez sok sikert,és jó étvágyat az elfogyasztásához!
Kategória: Sütemények, édességek receptjei
A receptet beküldte: diki, 2009. márc. 30. 23:02
A csokis jaffa torta elkészítési módja, hozzávalói és a sütéshez/főzéshez hasznos tanácsok.