Ecetes görögdinnyehéj recept


görögdinnye,
víz,
10%-os ecet,
cukor,
só,
bors,
babér levél,
szölő levél(ez elmaradhat)
Az Ecetes görögdinnyehéj elkészítési módja:
A görögdinnye külső, zöld héját lehámozzuk, de vigyázzunk, hogy a piros bélből is csak a vékony, rózsaszín réteg maradjon rajta. Ha a piros rész vastag, akkor puha lesz a savanyúság. (Érett és éretlen dinnye héját is felhasználhatjuk.) A héjat 4 cm hosszú, 1.5 cm széles darabokra vágjuk, megmossuk, és üvegekbe rakjuk. 6 deciliter vízből, 2 deciliter 10 %-os ecettel, 1-1 evőkanál sóval és cukorral, 2-3 szem borssal meg babérlevéllel levet készítünk, felforraljuk, lehűtjük, majd a dinnyére öntjük. Egy szőlőlevelet rakunk minden üveg tetejére, lekötözzük, és a kamrába állítjuk. Készíthetjük tartósítószerrel is, de akkor dupla celofán közé tegyünk késhegynyi nátrium benzonátot és úgy tegyük rá a csavaros kupakokat.
Kategória: Savanyúságok receptjei
A receptet beküldte: minerva223, 2011. júl. 26. 15:37
Az ecetes görögdinnyehéj elkészítési módja és hozzávalói.